Volledig scherm
Syrische troepen voerden donderdag bombardementen uit op de stad Khan Sheikhun in Idlib. © AFP

Britse nieuwsploeg aangevallen door regeringstroepen in Syrië

De Britse nieuwszender Sky News heeft bevestigd dat een van zijn ploegen ,,opzettelijk’’ is aangevallen door het Syrische regime, met hulp van Russische strijdkrachten. Het incident deed zich voor in de provincie Idlib, het laatste bastion van jihadisten in het noordwesten van het land.

,,De ploeg van Sky News - duidelijk geïdentificeerd als journalisten - werd opzettelijk aangevallen door strijdkrachten van het Syrische regime’’, schrijft de zender in een artikel, dat online is gepubliceerd.

In een video is te zien hoe de crew beschoten wordt tussen huizen en puin en dekking zoekt. ,,We werden opgemerkt door een militaire drone en verschillende keren aangevallen door vermoedelijk granaten van 125 mm, waarschijnlijk afgevuurd door een Russische T-7 tank’’, verklaart correspondent Alex Crawford.

Granaatscherf

,,We bleven het doelwit totdat we de zone hadden verlaten’’, schrijft ze. Crawford stelt dat de ,,politieke militant’’ Bilal Abdul, die hen begeleidde, geraakt werd door een granaatscherf. ,,Het gaat om flagrante schendingen van de regels voor operaties in een gevechtszone’’, aldus de journalist.

Volgens het Syrisch Observatorium van de Mensenrechten heeft het Syrische regime gisteren opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd in de regio. Daarbij kwamen acht burgers om.

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.