Volledig scherm
Een bootje gebruikt door migranten bij de oversteek. © Getty Images

Britse kustwacht onderschept 86 migranten op een dag

De Britse kustwacht heeft gisteren 86 migranten onderschept die met bootjes probeerden het Kanaal over te steken om Groot-Brittannië te bereiken. 

BBC News meldt dat de kustwacht zes kleine boten heeft tegengehouden die op weg waren naar Engeland. Het zou het hoogste aantal onderschepte bootvluchtelingen op een en dezelfde dag in het Kanaal zijn. In totaal hebben al meer dan 1100 mensen in 2019 het Kanaal overgestoken. In augustus waren er dat 336.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat er gisterochtend twee boten met 23 mensen waren tegengehouden. Later op de dag onderschepte de grenspolitie nog vier boten. De migranten zouden volgens het ministerie afkomstig zijn uit Iran, Afghanistan, Pakistan en de Filipijnen.

Valse informatie

De Franse politicus Pierre-Henri Dumont, die kustplaats Calais aan de andere kant van het Kanaal vertegenwoordigt in het Franse parlement, zegt dat het aantal bootvluchtelingen toeneemt omdat op geld beluste mensensmokkelaars valse informatie over de brexit verspreiden.

Zij zouden tegen vluchtelingen zeggen dat ze hun kans op een oversteek naar Groot-Brittannië nu moeten grijpen, voordat de brexit een feit is. ‘Een leugen’, volgens Dumont, die zegt dat Frankrijk alles doet wat mogelijk is om de uitstroom van vluchtelingen in te perken.