Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist.
Volledig scherm
Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist. © EPA

Braziliaanse politie wil 19 mensen aanklagen om damramp met 270 doden

De Braziliaanse Federale Politie wil dat negentien mensen die voor het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale en het Duitse technische inspectiebedrijf TÜV SÜD werken, worden aangeklaagd wegens opzettelijke doodslag. Vale was eigenaar van de dam in de deelstaat Minas Gerais die in januari 2019 doorbrak. Daarbij kwamen 270 mensen om het leven. TÜV SÜD was verantwoordelijk voor de veiligheidsinspecties van de dam.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.