Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist.
Volledig scherm
Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist. © EPA

Braziliaanse politie wil 19 mensen aanklagen om damramp met 270 doden

De Braziliaanse Federale Politie wil dat negentien mensen die voor het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale en het Duitse technische inspectiebedrijf TÜV SÜD werken, worden aangeklaagd wegens opzettelijke doodslag. Vale was eigenaar van de dam in de deelstaat Minas Gerais die in januari 2019 doorbrak. Daarbij kwamen 270 mensen om het leven. TÜV SÜD was verantwoordelijk voor de veiligheidsinspecties van de dam.

  1. Verdwaald gezin na uren in kou gered uit Belgisch natuurgebied: gidsen waarschuwen al langer voor Hoge Venen
    PREMIUM

    Verdwaald gezin na uren in kou gered uit Belgisch natuurge­bied: gidsen waarschu­wen al langer voor Hoge Venen

    Afgelopen weekeinde raakte een jong gezin uit Antwerpen hopeloos verdwaald tijdens een wandeling in de besneeuwde bossen van natuurgebied de Hoge Venen in de Ardennen. In paniek belden zij 112. Pas na uren werd het onfortuinlijke stel, dat ook een baby van 8 maanden bij zich had, gevonden in het gebied tussen Spa en Malmedy. De politie waarschuwt toeristen voor de gevaren van de Hoge Venen.