Michael Bloomberg.
Volledig scherm
Michael Bloomberg. © REUTERS

Bloomberg belooft: miljardenbedrijf wordt verkocht als hij president wordt

Michael Bloomberg, die graag namens de Democratische partij president van de Verenigde Staten wil worden, heeft beloofd zijn miljardenbedrijf te verkopen als hij in de missie slaagt. 

Het uiterst succesvolle media- en beursanalysebedrijf dat zijn naam draagt, heeft de 78-jarige Bloomberg tot een van de rijkste Amerikanen gemaakt. Hij heeft een vermogen van zo'n 60 miljard dollar (55,5 miljard euro).

Bloomberg accepteert geen donaties voor zijn campagne en betaalt alle kosten uit eigen zak. Hij heeft tot nu toe al meer dan 300 miljoen dollar uitgegeven, vooral aan reclamespots die president Donald Trump hard aanpakken.

Door die strategie maakt hij een snelle opmars in de peilingen voorafgaand aan de voorverkiezing in de staat Nevada. Hij staat gemiddeld op ongeveer 15 procent van de stemmen en voldoet daarmee aan de eisen om woensdagavond (lokale tijd) in Nevada mee te doen aan een debat van Democraten die president willen worden.

 1. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.
 2. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.