Journalisten filmen Duitse agenten op 13 januari 2020 als zij het huis in Starnberg betreden.
Volledig scherm
Journalisten filmen Duitse agenten op 13 januari 2020 als zij het huis in Starnberg betreden. © EPA

Bizarre wending in Duitse moordzaak: familiedrama is drievoudige moord én werd gefilmd

Wat leek op een klassiek familiedrama – zoon doodt ouders en daarna zichzelf – is veranderd in een beestachtige drievoudige moord. Het was een vriend van de jongen die de gezinsleden met zo’n vijftien schoten doodde. Daarna legde hij de zoon in bed met een wapen in zijn hand om zo een zelfmoord in scène te zetten. En dat filmde hij allemaal.

 1. 15.000 slaapzakken voor vluchtelingen Moria, maar niet iedereen staat te springen
  PREMIUM

  15.000 slaapzak­ken voor vluchtelin­gen Moria, maar niet iedereen staat te springen

  De verwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria heeft Nederland niet onberoerd gelaten. Dat de wil om iets te betekenen voor de duizenden mensen die nu op straat bivakkeren groot is, blijkt wel uit een inzamelactie van de stichting Because We Carry. Binnen 24 uur gaven duizenden mensen gehoor aan de oproep slaapzakken te doneren. Toch staat in Griekenland niet iedereen te springen om de actie.
 2. Nederlandse familie naar begrafenis doodgeslagen Italiaanse jongen, moeder vergeeft daders

  Nederland­se familie naar begrafenis doodgesla­gen Italiaanse jongen, moeder vergeeft daders

  De ouders van de 21-jarige man die vorige week in Italië vermoedelijk door twee beruchte MMA-vechters dood werd geslagen, hebben de moordenaars van hun kind al vergeven. ,,Wij zijn katholiek. De kinderen van anderen raken wij niet aan. We willen gerechtigheid, geen wraak”, sprak de moeder afgelopen weekend op de begrafenis, die door duizenden mensen werd bezocht. Onder hen familieleden die waren overgevlogen vanuit Nederland, Frankrijk en Zwitserland.