Aartsbisschop Mark Coleridge, leider van de Australische bisschoppenconferentie die vandaag in het Australische Sydney wordt georganiseerd.
Volledig scherm
Aartsbisschop Mark Coleridge, leider van de Australische bisschoppenconferentie die vandaag in het Australische Sydney wordt georganiseerd. © REUTERS

Bisschoppen Australië tegen verplicht melden misbruik

De Rooms-Katholieke Kerk in Australië weigert mee te werken aan het plan van de regering dat priesters verplicht om misbruik bij de politie te melden als zij daarover horen tijdens de biecht. Dat heeft de bisschoppenconferentie van het land vandaag meegedeeld. Het regeringsvoorstel was een van de aanbevelingen na een onderzoek over seksueel misbruik binnen de kerk.

  1. Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: 
Deense politie opent klopjacht op Nederlander (24)

    Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: Deense politie opent klopjacht op Nederlan­der (24)

    De Deense politie is een internationale zoekactie begonnen naar een 24-jarige Nederlander die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord én een brute marteling in het centrum van Kopenhagen. Dat bevestigt de Deense politie tegen deze site. De politie spreekt in beide zaken van een ‘zeer brute aanval’. ,,Daarom starten we een intensief onderzoek om de verdachte achter de tralies te krijgen.”