Volledig scherm
© Mark de Wit/WWF

Bijziende jager ziet buurvrouw aan voor hert

Een jager in de Amerikaanse staat New York is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het per ongeluk doodschieten van een buurvrouw, eind november 2017. Hij zag haar bij het invallen van de avond aan voor een hert.

De bijziende schutter bekende schuldig te zijn aan verwijtbare nalatigheid met de dood tot gevolg en jagen na zonsondergang. Het 43-jarige slachtoffer liet toen haar honden uit in de velden achter haar huis in het landelijke dorp Sherman.

  1. Iran entert Britse olietankers in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietan­kers in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip werd geënterd en maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.