Bewakingsbeelden tonen mislukte aanslag Orly

videoPersbureau AP heeft beelden naar buiten gebracht van de mislukte aanslag op het vliegveld Orly in Parijs. Te zien is hoe de dader een militair van achter besluipt en haar overmeesterd. Veel bezoekers van het vliegveld lijken niet door te hebben wat er gaande is, terwijl anderen afstand houden van het tafereel.

Politiebronnen lieten weten dat het gaat om Ziyed ben B. (39). De man overmeesterde een vrouwelijke militair op het vliegveld, pakte haar wapen af en schoot de vrouw niet veel later neer. Twee andere militairen schoten hem vervolgens dood.

De man is ook verantwoordelijk voor een andere schietpartij, eerder die dag ten noorden van Parijs. Dat bevestigt Bruno le Roux, de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Bij die beschieting raakte een agent lichtgewond. 

Volledig scherm
© AFP
  1. Slachtoffer huiselijk geweld huilt van geluk na gratis reparatie voortand
    video

    Slachtoffer huiselijk geweld huilt van geluk na gratis reparatie voortand

    Een tandarts uit Texas heeft kosteloos het gebit hersteld van een 28-jarige vrouw die slachtoffer is van huiselijk geweld. Kyleigha Scott kreeg twee jaar geleden een kopstoot van haar toenmalige vriend waardoor één van haar voortanden afbrak. Recent besloot ze de tand te laten trekken, omdat ze af wilde van de herinnering aan die rotperiode. Maar de tandarts besloot anders. Filmpjes die hij na de behandeling maakte van de confrontatie van Scott met haar nieuwe lach zijn hartverwarmend.