Volledig scherm
Het hangertje met de gegraveerde foto van de overleden dochter van Sabrina Bollen. © Facebook/Sabrina Bollen

Berouwvolle dieven brengen hangertje van overleden dochtertje terug

De Belgische Sabrina Bollen hoopte dat de dieven die inbraken bij haar ouders berouw zouden tonen. Zou ze de ketting met daaraan een gegraveerde foto van haar overleden dochtertje terugkrijgen? Haar emotionele oproep op Facebook heeft geholpen: het hangertje lag zondag ineens in de brievenbus.

De daders sloegen in de nacht van 2 op 3 september toe bij verschillende bewoners in het Belgische Gingelom. ,,Ze hebben een paar spullen meegenomen bij mijn ouders”, postte Sabrina vorige week op Facebook. ,,Maar het belangrijkste wat ze hebben gestolen is toch de ketting met de foto van mijn overleden dochtertje. Dit heeft een immens grote waarde voor mij en mijn ouders.” 

Axana overleed in 2002, toen ze tien maanden oud was, aan hersenvliesontsteking. De ketting met daaraan een hangertje met een gegraveerde foto was een kostbare herinnering. Sabrina postte een foto van eenzelfde soort ketting die ze wel nog in haar bezit had.

Vol ongeloof plukte de familie zondag een envelop uit de brievenbus. Daarin hadden de daders het gestolen hangertje gestopt, weliswaar zonder de ketting. ,,Dank u wel om het zoveel te delen”, liet Sabrina gisteren weten. ,,Ik ben zo gelukkig dat ik de medaille terug heb.” De daders moeten het Facebook-bericht hebben gelezen en het hangertje zondag in de brievenbus hebben gedaan.

  1. LIVE: Zeker 156 doden en 400 gewonden bij aanslagen Sri Lanka, ook Nederlandse doden
    Liveblog

    LIVE: Zeker 156 doden en 400 gewonden bij aanslagen Sri Lanka, ook Nederland­se doden

    Explosies in drie kerken en drie bij toeristen populaire hotels op Sri Lanka hebben vanmorgen minstens 156 mensenlevens geëist. Ruim 400 mensen raakten gewond, meldt de politie in de hoofdstad Colombo. Volgens persbureau AFP zijn er ook Nederlanders onder de dodelijke slachtoffers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan dat nog niet bevestigen. Het zou volgens de Srilankaanse regering gaan om goed georganiseerde aanslagen.