Volledig scherm
Een slachtoffer wordt de bar in Belem uitgedragen. © AFP

Bende schiet elf mensen dood in café Brazilië

Een gewapende en gemaskerde groep mannen heeft in de Noord-Braziliaanse stad Belem zondag elf mensen doodgeschoten. Dat melden verschillende lokale media. De mannen openden het vuur in een kroeg in Belem. Over een motief is nog niets bekend.

De gewapende groep kwam aan in auto's en op een motor. Hoeveel mensen precies bij de groep zaten, is niet bekend. Nadat ze de kroeg binnen waren gegaan, begonnen ze op gasten te schieten. Zes vrouwen en vijf mannen kwamen hierbij om het leven.

Het café ligt in de gevaarlijke buurt Guamá. In maart stuurde president Jair Bolsonaro hier extra politiemacht naartoe om de veiligheid te verbeteren.

 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.