Kurts zoon Arnaud (9) woon nu bij zijn oma, Annita. ,,Ik probeer hem op te voeden met de waarden die mijn zoon hem had willen meegeven."
Volledig scherm
PREMIUM
Kurts zoon Arnaud (9) woon nu bij zijn oma, Annita. ,,Ik probeer hem op te voeden met de waarden die mijn zoon hem had willen meegeven." © Benny Proot

Belgium's Got Talent-goochelaar vermist: ‘Zou papa nog leven en op onbewoond eiland wonen?’

Op 15 september doken ze voor de kust van het Belgische Nieuwpoort samen naar een scheepswrak. Nu wordt de zoekactie naar Kurt Huberecht (53) en Nathalie Fiers (36) stopgezet. ,,Ook al begrijpen we de beslissing, toch komt dat hard aan”, zegt Kurts moeder. ,,We houden ons vast aan dat ene sprankje hoop dat hun lichamen alsnog komen bovendrijven.”

Een koude woensdagnamiddag in december, in een woonkamer in het Belgische Torhout. Onder de kerstboom zit een jongetje van 9 met zijn pluchen konijn te spelen. Zijn oma zit in de stoel en kijkt liefdevol toe. Plots legt het jongetje zijn knuffel weg en draait hij zich naar zijn grootmoeder: ,,Oma? Denk je dat papa misschien toch nog leeft? En dat hij ergens op een onbewoond eiland zit en wacht tot wij hem vinden, zoals in die film?"

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.