In België is een rel ontstaan nadat de 38-jarige Jozef Chovanec in een politiecel om het leven kwam nadat een politieman minutenlang op hem zat. Daarbij maakte een agente de Hitlergroet.
Volledig scherm
In België is een rel ontstaan nadat de 38-jarige Jozef Chovanec in een politiecel om het leven kwam nadat een politieman minutenlang op hem zat. Daarbij maakte een agente de Hitlergroet. © RV

Belgische agenten: Klachten over misstanden blijven liggen

Inspecteurs van de Belgische federale politie brengen via verschillende kranten wantoestanden binnen het korps in de openbaarheid. ,,We komen met ons verhaal naar buiten omdat onze interne klachten al maanden stof liggen te vergaren’’, staat zaterdag in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

 1. Tweede politieverslag duikt op in Belgische zaak-dode arrestant: ‘Het parket wist dat er beelden waren’
  PREMIUM

  Tweede politiever­slag duikt op in Belgische zaak-dode arrestant: ‘Het parket wist dat er beelden waren’

  Er bestaat een tweede politieverslag rond het incident waarbij arrestant Jozef Chovanec (38) 2,5 jaar geleden overleed in een cel op de luchthaven van het Belgische Charleroi. Het verslag - dat in handen is van Het Laatste Nieuws - werd amper 55 minuten na het eerste summiere verslag geschreven, maar gaat wel gedetailleerder in op de feiten. En daaruit blijkt ook dat het parket diezelfde dag nog de camerabeelden in beslag nam. ,,Het parket wist dus vanaf dag één dat er beelden waren”, zegt advocaat Ann Van De Steen.
 2. Opa die kleindochter van cruiseschip liet vallen bekent schuld: ‘Vreselijk hoofdstuk afsluiten’

  Opa die kleindoch­ter van cruise­schip liet vallen bekent schuld: ‘Vreselijk hoofdstuk afsluiten’

  De Amerikaanse grootvader Salvatore Anello heeft voor de rechter schuld bekend aan de dood van zijn kleindochter. Anello zette vorig jaar juli de achttien maanden oude Chloe Wiegand op een railing, maar had niet door dat het raam openstond. Het kind maakte een val van zo’n veertig meter en kwam om het leven. Door zijn bekentenis krijgt Chloe’s opa een voorwaardelijke straf en hoeft niet de cel in.