Belgisch stel laat zes kinderen ineens achter, OM denkt dat ze dood zijn: ‘Je zal ons niet meer zien’

Justitie in België houdt er serieus rekening mee dat het vermiste koppel Shujaat Yawary (40) en Kauhsar Hussain (38) niet meer in leven is. Het stel van Afghaanse afkomst is sinds tweede kerstdag 26 december 2019 spoorloos verdwenen. Ze vertrokken ’s nachts met hun bestelwagen en lieten hun zes kinderen vol vragen achter. ,,Je zal ons niet meer zien”, zei de vader voor het vertrek tegen een van zijn dochters.

,,We sluiten geen enkel scenario uit, zelfs niet dat er sprake is van moord”, bevestigt Vlaamse justitie tegenover dagblad Het Laatste Nieuws, nadat gisteren in België - drie weken na de verdwijning - een opsporingsbericht werd verspreid. Yawary (40) en Hussain (38) verlieten tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends hun woning in de Rue de la Station in Carnières (Morlanwelz), ten westen van Charleroi.

De twee reden rond 4 uur ’s ochtends weg in een witte VW Transporter met nummerplaat 1-CNZ-869. De bestelwagen werd twee uur later teruggevonden op de verlaten bedrijfssite van Inter-Béton in de Rue de Montigny in Charleroi. De deuren van de auto stonden ​​open en de motor was draaiende, maar van de inzittenden ontbrak ieder spoor.

Volgens de Belgische krant La Dernière Heure werd vlakbij het voertuig een vrouwenschoen gevonden. Het voertuig van het stel zou niet als gestolen geregistreerd staan. Duikers gingen op 27 december in een nabijgelegen plas op zoek naar eventuele lichamen, maar zonder succes.

Bloedsporen

Voor hun vertrek sprak de vader onheilspellende woorden tegen een van zijn dochters. ,,Je zal ons wellicht niet meer zien.” Volgens de kranten van Sudpresse werden in het appartement van het koppel en in de VW Transporter bloedsporen aangetroffen, maar dat wil het parket niet bevestigen.

Of het gaat om een gezinsdrama of een moord in de criminele sfeer, is niet duidelijk. ,,We houden alle scenario's open”, klinkt het. De vader of de moeder waren geen bekenden van politie.

De zes kinderen van het koppel worden opgevangen bij een zus van de vader. ,,We proberen hen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden, in verband met school en dergelijke”, vertelde zij aan Sudpresse.

Volledig scherm
Hun camionette werd met draaiende motor teruggevonden, maar van het koppel zelf was geen enkel spoor. © RV
 1. Uitgemergelde leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  Uitgemer­gel­de leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
 2. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

  ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

  In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.
 1. Cruciale testlancering SpaceX-raket van Elon Musk geslaagd
  Video

  Cruciale testlance­ring Spa­ceX-ra­ket van Elon Musk geslaagd

  SpaceX en zijn grondlegger Elon Musk zijn in de wolken met de succesvolle test van de noodprocedure bij de lancering van een Falcon-raket met een Crew Dragon capsule vanaf Cape Canaveral. Nu de noodprocedure voor bemande vluchten met succes is beproefd, kunnen de Verenigde Staten later dit jaar weer zelf vanaf eigen bodem bemande vluchten de ruimte in te brengen. De eerste staat voor de tweede helft van dit jaar op het programma. Daarbij zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA tegen betaling een beroep doen op de diensten van SpaceX.