Belgisch echtpaar woest na 500 euro boete: ‘Mijn vrouw is hartpatiënt en had rust nodig’

Een Belgisch echtpaar kreeg afgelopen weekend een proces-verbaal omdat het tijdens een fietstocht aan het uitrusten was op een bankje in Oostende. ,,Mijn vrouw is hartpatiënt en had rust nodig. Een politieagent slingerde ons zonder enige waarschuwing op de bon”, vertelt Willy Verbeek (60) verontwaardigd. ,,We stevenen af op een totalitaire politiestaat.”

Willy en zijn vrouw Marghareta (64) nemen de maatregelen rond het coronavirus naar eigen zeggen zeer serieus, aangezien ze zelf ook niet meer een van de jongsten zijn. ,,Maar ook voldoende beweging wordt aangeraden door de overheid. Zondagmiddag besloten we dus een fietstocht te maken richting Oostende. Na 7 kilometer stopten we bij een bankje in het park. Mijn vrouw is hartpatiënt. Ze herstelt nog van een hernia en had eventjes rust nodig. We zaten daar nog maar enkele minuten en zouden bijna weer vertrekken. Tot er plots een politieagent aankwam”, doet Willy zijn verhaal. 

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.