Volledig scherm
Wolf Naya op beelden uit April © Vlaamse Agentschap Natuur en Bos

Belgen loven 30.000 euro uit voor gouden tip over moord op wolvin Naya

Er is in totaal 30.000 euro aan beloningen uitgeloofd voor degene die weet wie wolvin Naya en haar welpen heeft gedood in Belgisch Limburg. Het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos gaat ervan uit dat de dieren ‘kwaadwillig’ zijn omgebracht. Ze werden eind september dood gevonden.

Een ondernemer uit het Belgische Wilrijk heeft vandaag 10.000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tipgever. Eerder loofden drie verschillende Belgische dierenorganisaties al 20.000 euro uit.

Met behulp van drones zijn vorige maand jagers met geladen geweren in de buurt van de wolven gesignaleerd. Hun jachtvergunning is ingetrokken. De wolvin was vanuit Duitsland via Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant afgezakt naar Belgisch Limburg. Het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos denkt dat de actie is uitgevoerd door ‘professionelen’.

Welpen

Al sinds mei was er geen teken van leven meer van wolvin Naya in Noord-Limburg. Ze was zwanger in februari-maart en zou bevallen zijn in de loop van april. Maar sinds mei werd ze op geen enkel camerabeeld van Agentschap Natuur en Bos gezien, terwijl er maar liefst vijftig camera’s hangen in de omgeving.

 1. Nederlandse cruisegangers stiekem naar huis gevlogen, Marathon van Tokio weert recreanten
  liveblog corona

  Nederland­se cruisegan­gers stiekem naar huis gevlogen, Marathon van Tokio weert recreanten

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.