Mensen op straat in Wolverhampton.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen op straat in Wolverhampton. © Getty Images

Beleid Truss geeft verarmd Engeland de genadeklap: ‘Ik ben bang om mijn huis te verliezen’

Het economische beleid van premier Liz Truss zorgt voor angst in achtergestelde gebieden in Engeland, zoals Wolverhampton. De armste mensen kopen al hondenbrokken op de pof.

 1. Poetin is controle over de communicatie aan het verliezen, menen militaire experten

  Poetin is controle over de communica­tie aan het verliezen, menen militaire experten

  Sinds het begin van de invasie probeerde Poetin in het openbaar zo min mogelijk over zijn ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne te praten. Hij wilde de oorlog niet de Russische maatschappij laten binnendringen. Maar de huidige situatie dwingt de Russische president nu om zijn strategie te wijzigen. Volgens experten van het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW) verliest hij langzaam maar zeker de controle over de communicatie.
 2. LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbreiding en moderniseren nucleair arsenaal’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbrei­ding en modernise­ren nucleair arsenaal’

  Rusland is bezig met de uitbreiding en het moderniseren van zijn nucleair arsenaal, stelt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin. Zijn uitspraak volgt op een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin eerder vandaag dat bij een nucleaire aanval op Rusland ‘hij ervoor zal zorgen dat de aanvaller van de aardbodem wordt weggevaagd.’ Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.