Volledig scherm
© AFP

Baby van zes weken oud in VS overleden aan coronavirus

In de Amerikaanse staat Connecticut is een baby van zes weken oud aan het coronavirus overleden. Dat heeft gouverneur Ned Lamont gemeld op Twitter.

‘Het is met hartverscheurende droefheid (...) dat wij vandaag het eerste pedriatisch dodelijk slachtoffer in Connecticut tengevolge van #COVID19 kunnen bevestigen. Een zes weken oude pasgeborene uit de regio Hartford was vorige week levenloos naar het ziekenhuis gebracht en kon niet meer worden gereanimeerd’, aldus de tweet van de bewindsman.

Het gaat wereldwijd om het jongste slachtoffer tot nu toe. In België overleed deze week nog een 12-jarig meisje uit Gent. Viroloog Steven Van Gucht benadrukte toen dat het uitzonderlijk is dat jonge mensen sterven aan het virus. Maar af en toe loopt het anders. ,,Het herinnert ons eraan dat alle leeftijden, van 10 jaar tot de hoogste leeftijd, complicaties kunnen ontwikkelen’’, aldus Van Gucht. ,,Dit is niet de regel. Waarom het soms misloopt, weten we niet. Het is belangrijk dat dit geval per geval onderzocht wordt.’’

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.