Mykhailo Dianov tijdens de verdediging van de Azovstal-fabriek (links) en bij zijn vrijlating als krijgsgevangene (rechts).
Volledig scherm
Mykhailo Dianov tijdens de verdediging van de Azovstal-fabriek (links) en bij zijn vrijlating als krijgsgevangene (rechts). © AFP

Azovstal-strijder die 40 kg verloor als krijgsgevangene, doet zijn verhaal: ‘We kregen elektrische schokken en ze duwden naalden onder onze nagels’

Toen de Oekraïense marinier Mikhailo Dianov werd vrijgelaten bij een gevangenenruil schokte een foto van zijn uitgemergelde lichaam de wereld. Nu heeft de Azovstal-strijder voor het eerst over zijn hartbrekende ervaringen gesproken. Bekijk het interview in de video hieronder.

  1. LIVE | Oekraïne: Rusland heeft raketwerpers geplaatst bij kerncentrale Zaporizja
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Oekraïne: Rusland heeft raketwer­pers geplaatst bij kerncentra­le Zaporizja

    Russische troepen hebben meerdere raketwerpers geplaatst bij de gesloten Zaporizja-kerncentrale, zegt het Oekraïense Energoatom. De systemen zijn volgens Energoatom geplaatst bij nieuwe ‘beschermende structuren’ die de Russen in het geheim zouden hebben gebouwd, waarmee ze ‘alle voorwaarden voor nucleaire veiligheid en straling’ schenden. De Russische president Vladimir Poetin zegt dat zijn land de aanvallen op Oekraïense energie-infrastructuur zal voortzetten. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.