De benefietavond werd georganiseerd voor nabestaanden van slachtoffers die om het leven kwamen bij een woningbrand op 5 augustus.
Volledig scherm
De benefietavond werd georganiseerd voor nabestaanden van slachtoffers die om het leven kwamen bij een woningbrand op 5 augustus. © AP

Auto rijdt in op menigte tijdens benefietavond fatale woningbrand: 1 dode, 17 gewonden

In de Amerikaanse staat Pennsylvania is gisteren een persoon om het leven gekomen en zijn 17 mensen gewond geraakt nadat een voertuig op een groep mensen inreed. De groep kwam bij een bar samen om geld op te halen voor nabestaanden van een fatale woningbrand eerder deze maand. Bij die brand vielen toen tien doden. 

 1. Russische soldaten getuigen over hoe ze ‘gedumpt’ werden aan Oekraïens front: ‘Dit stomme leger doet helemaal niets’
  Met video

  Russische soldaten getuigen over hoe ze ‘gedumpt’ werden aan Oekraïens front: ‘Dit stomme leger doet helemaal niets’

  Een nieuwe video van twee Russische soldaten toont nogmaals hoe de gedeeltelijke mobilisatie die in Rusland van kracht is, grote ontevredenheid onder de bevolking veroorzaakt. In de video klagen de soldaten over hoe ze “gedumpt zijn in een bos” aan de Oekraïense frontlinie zonder voedsel of water. ,,Niemand geeft om ons”, hekelen ze. ,,En de commandanten zijn echte idioten.”
 2. Poetin voert nucleaire dreiging stapsgewijs op: ‘Rusland wil Westen laten zien dat het menens is’
  PREMIUM

  Poetin voert nucleaire dreiging stapsge­wijs op: ‘Rusland wil Westen laten zien dat het menens is’

  Beetje bij beetje voert de Russische president Vladimir Poetin de nucleaire dreiging op. ,,Ik bluf niet”, zei hij enkele dagen geleden nog tijdens een toespraak. Blijft het toch bij bluf of gaat hij over tot actie? En hoe tactvol zijn ‘tactische’ kernwapens nu echt? ,,Poetin wil ons wakker schudden. Tot alleen de laatste optie, het laatste stukje van de salami, overblijft.”