Volledig scherm
Premier Morrison, met vrouw, dochters en... twee linkervoeten. © Privéfoto/Scott Morrison

Australische premier met twee linkervoeten op gefotoshopt familiekiekje

Het hebben van twee linkerhanden is niet iets waaraan alleen politici lijden, maar twee linkervoeten is wel redelijk bijzonder te noemen. In een poging de afgetrapte sportschoenen van de Australische minister-president Scott Morrison uit een familiekiekje te poetsen, bezorgde een fotoshoppende medewerker zijn baas uitgerekend die orthopedische afwijking.

Gaz on Twitter

Well that explains it 🤡 @ScottMorrisonMP

In aanloop naar de verkiezingen leek het de campagneafdeling een goed plan de gezellige familiefoto van Morrison, waarop hij picknickend te zien is met zijn vrouw en beide dochters, op internet te zetten. Een ding kon echter niet door de beugel en dat waren de aftandse gympies van 's lands hoogste ambtenaar. 

En dus nam het staflid de digitale verfkwast ter hand en knutselde een stel oogverblindend witte sportschoenen aan Morrisons voeten.  Twee linker schoenen, welteverstaan. Volgers van de premier lieten zich niet in de luren leggen en doorzagen de trucage direct. ,,Dus hier wordt ons belastinggeld aan besteed’’, klinkt het in de reacties. ,,Slechte Photoshoppers.’’

Koady Williams on Twitter

@I_AM_NICKMCCANN @ScottMorrisonMP @billshortenmp Look, it's clearly Scott is just spending tax payers money as efficiently and effectively as possible. I see he's now kitted the cabinet as well. The two left feet must be the new measure I assume to balance out the hard-right?

Wat een gelikt staatsieportret van familieman Morrison had moeten worden, zorgt nu voor hilariteit en heeft al diverse min of meer creatieve parodieën opgeleverd. Zo is inmiddels een foto van het voltallige kabinet voorzien van smetteloos witte en louter linkse stappers. Ook prijken de premier en zijn gezin op het oppervlak van Mars, met een marsverkenner op de achtergrond.

Morrison kan er zelf wel om lachen en reageerde door een foto te twitteren waarop zijn behaarde kuiten en de oorspronkelijk sportschoenen te zien zijn. ,,Hier zijn ze in al hun glorie’’, staat erbij . ,,Aan mijn departement: Ik heb niet om schoenpoets gevraagd, maar als je photoshopt, richt je dan op mijn beharing (of het gebrek eraan) en niet op de voeten.’’

De kalende politicus laat weten dat hij, zodra het driedelig grijs de kast ingaat, het liefst op sportieve schoenen loopt. De bewerkte foto op zijn persoonlijke site is inmiddels vervangen door het origineel. Een woordvoerder merkt nog op dat het geknutsel zonder medeweten van Morrison is gebeurd. 

Who cares - I don't on Twitter

@Cannulator @ScottMorrisonMP https://t.co/yVeDnMd96Q

Pat Pilcher on Twitter

@ScottMorrisonMP @PCKJ3627 fixed it for you

Volledig scherm
Inmiddels staat de onderste foto, compleet met afgetrapte gympies, op de site van de premier. © REUTERS
  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.