Een groep Amerikaanse militaire veteranen die allemaal in Afghanistan hebben gediend, hebben woensdagnacht in een zelf uitgevoerde geheime operatie Afghanen gered die groot gevaar zouden lopen door de machtsovername door de taliban.
Volledig scherm
Een groep Amerikaanse militaire veteranen die allemaal in Afghanistan hebben gediend, hebben woensdagnacht in een zelf uitgevoerde geheime operatie Afghanen gered die groot gevaar zouden lopen door de machtsovername door de taliban. © Courtesy Capt. Zac Lois

Amerikaanse veteranen redden 500 Afghanen uit Kaboel in geheime operatie

Amerikaanse militaire veteranen die allemaal in Afghanistan hebben gediend, hebben in een zelf uitgevoerde geheime operatie Afghanen gered die groot gevaar zouden lopen door de machtsovername door de taliban. Nieuwszender ABC heeft met leden van de groep vrijwilligers gesproken. Die omschreven het als een ‘ultieme reddingsoperatie’.

  1. LIVE | Bijleveld: ‘onbegrijpelijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood
    Play
    video

    LIVE | Bijleveld: ‘onbegrij­pe­lijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood

    Demissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat naar Nederland gevluchte Afghanen terug zijn gegaan naar hun geboorteland. Tijdens de evacuatie werd het kabinet verrast door het grote aantal Nederlanders dat in Afghanistan verbleef ondanks een negatief reisadvies. De Afghaanse luchtvaartmaatschappij Ariana heeft aangekondigd weer te vliegen, ook zijn er vluchten met hulpgoederen en medicijnen onderweg naar Mazar-i-Sharif en Kandahar, meldt de VN. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog. Het vorige blog kun je hier teruglezen.