Een vrouw loopt onder een grote regenboogvlag tijdens een Gay Pride Parade in Praag.
Volledig scherm
Een vrouw loopt onder een grote regenboogvlag tijdens een Gay Pride Parade in Praag. © EPA

Amerikaanse gezondheidssite: 'Vagina is niet gender-inclusief, noem het ook voorgat'

Bij seksuele voorlichting moeten we het niet langer alleen hebben over 'vagina', dat woord is voor sommigen een te vrouwelijke en medische term. Het orgaan kan daarom ook 'gat aan de voorkant' worden genoemd. ,,Dat is een gender-inclusieve uitdrukking die ook tegemoet komt aan transseksuelen."

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”
  2. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.