Volledig scherm
PREMIUM
© Twitter France Bleu/Valentin Bianchi/ID Photoagency

Alles wat je doet, eet, ziet, hoort en aanraakt, wordt beïnvloed door deze man

Marc van der Woude is sinds kort president van het Gerecht van de Europese Unie. De van oorsprong Friese rechtenstudent werd een invloedrijke Nederlander die met passie vertelt over zijn vak.

De president van het Gerecht kan er smakelijk over vertellen, over de man zonder been en het pakje sigaretten. Over hoe deze brave burger uit Albanië zich rot schrok toen hij een foto van zijn eenbenige onderlijf terugvond als akelige waarschuwing: ‘Roken verstopt uw aderen’. Maar a) hij had hier helemaal geen toestemming voor gegeven en b) hij rookte niet eens! Nu is de man - hij verloor zijn been na een jachtongeval - boos op de Europese Commissie, die verantwoordelijk is voor de campagne.

De pointe van deze anekdote: dit is waar het Gerecht van de Europese Unie zich óók mee bezighoudt. Het is heus niet alleen Google en Starbucks, en de vele, vele miljarden die daarbij op het spel staan.

  1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
    liveblog corona

    Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

    Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.