Deze gezinnen hadden geluk en konden mee met de vluchten.
Volledig scherm
Deze gezinnen hadden geluk en konden mee met de vluchten. © ANP

Afghaanse gezinnen naar rechter om evacuatie: ‘Smeekbeden personeel ambassade genegeerd’

UpdateVier Afghaanse gezinnen hebben een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. De gezinsleden eisen dat Nederland hen zo snel mogelijk evacueert uit Afghanistan, aldus hun advocaat Barbara Wegelin. De Volkskrant bericht daarnaast over hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken wekenlang smeekbeden om evacuatie van Nederlandse ambassademedewerkers heeft genegeerd. Daarvan zitten nog 170 mensen vast in Kaboel.

 1. Dit is wat we weten over het familiedrama in Dendermonde: ‘Toen de roes van de drugs voorbij was, zag hij zijn vrouw en kindje liggen’
  PREMIUM

  Dit is wat we weten over het familiedra­ma in Dendermon­de: ‘Toen de roes van de drugs voorbij was, zag hij zijn vrouw en kindje liggen’

  Hij was onder invloed van cannabis en cocaïne. Zij kon zijn drugsgebruik niet meer aanzien en zou hem er op hebben aangesproken. En dat was niet voor het eerst. Wat er volgde, die vrijdagavond in hun nieuwe flatje, was pure horror. Ismael Y. (33) ontplofte en wurgde zijn zwangere vrouw Cennet en hun zoontje (5). Dit is wat we nu weten over het drama in het Belgische Dendermonde.
 2. Oekraïne deelt foto van ‘rakettenkerkhof’ in Charkiv: ‘Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest’
  met video

  Oekraïne deelt foto van ‘raketten­kerk­hof’ in Charkiv: ‘Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest’

  Charkiv, een stad en regio in het noordoosten van Oekraïne, heeft het de laatste maanden zwaar te verduren gehad vanwege aanhoudende Russische raketaanvallen. Om dat duidelijk te maken, heeft het Oekraïense ministerie van Defensie zondagochtend een opvallende foto gedeeld. Op het beeld is een berg van honderden Russische projectielen te zien. Het wordt ‘een kerkhof van raketten’ genoemd.