Foto ter illustratie. Algerijnse jongeren tijdens een protest in El Oued in februari van dit jaar.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Algerijnse jongeren tijdens een protest in El Oued in februari van dit jaar. © EPA

Acht baby's omgekomen bij ziekenhuisbrand Algerije

UpdateAcht baby's zijn om het leven gekomen door een brand op de kraamafdeling van een ziekenhuis in het oosten van Algerije, meldden de hulpdiensten. Elf anderen werden gered.

De brand ontstond afgelopen nacht rond 4.00 uur in het ziekenhuis in El Oued, zo'n 600 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Algiers. 

,,Helaas betreuren we de dood van acht baby’s, sommigen door brandwonden en anderen door het inademen van rook”, zei een woordvoerder van het ziekenhuis. ,,We hebben elf andere baby's, 107 vrouwen en 28 personeelsleden kunnen redden.’’

Het was de tweede brand in de kraamkliniek in 18 maanden tijd. Een brand in mei vorig jaar veroorzaakte aanzienlijke schade, maar er vielen geen slachtoffers. Het ziekenhuis is een van de vijf in de stad, inclusief een gespecialiseerd oogziekenhuis met Cubaanse artsen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Béjaia.info

Oued-Souf : décès de huit nourrissons dans l'incendie d'un materni... té Huit nouveau-nés ont trouvé la mort, dans un violent incendie qui s'est au sein de l'établissement hospitalier Mère-enfant "Bachir Bennacer" d'El-Oued . L'incendie a été maitrisé vers 4 heures du matin, selon la même source.