Kardinaal Reinhard Marx.
Volledig scherm
Kardinaal Reinhard Marx. © Aartsbisdom München

Aartsbisschop München dient ontslag in vanwege ‘falen’ Rooms-Katholieke Kerk in misbruikschandalen

De aartsbisschop van München en Freising, kardinaal Reinhard Marx, heeft paus Franciscus zijn ontslag aangeboden. De katholieke kerk heeft volgens Marx een ‘dood punt’ bereikt, schrijft hij in zijn brief die vrijdag is vrijgegeven door het bisdom. De 67-jarige kardinaal, een van de bekendste bisschoppen in Duitsland, was tot vorig jaar voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie.

 1. ‘Kerk tipte justitie over verkrachting van zes dochters en kleinkind door vader in Hardinxveld’
  Play
  PREMIUM

  ‘Kerk tipte justitie over verkrach­ting van zes dochters en kleinkind door vader in Hardinx­veld’

  De grote misbruikzaak in Hardinxveld-Giessendam is aan het licht gekomen door een melding van een kerk uit het dorp. Een predikant hoorde dat een 62-jarige vader zes van zijn eigen dochters en een kleindochter had aangerand en verkracht. Na een familiebijeenkomst stapte de kerkbestuurder naar de politie en deed namens vijf vrouwen aangifte. De oudste dochter deed zelf aangifte.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.