Januari 2020: David Xol-Cholom uit Guatemala wordt na 1,5 jaar herenigd met zijn zoon Byron.
Volledig scherm
PREMIUM
Januari 2020: David Xol-Cholom uit Guatemala wordt na 1,5 jaar herenigd met zijn zoon Byron. © AP

500 ouders van migrantenkinderen VS nog steeds spoorloos: ‘Waarschijnlijk vinden we ze niet’

Grensbeleid TrumpTerwijl een nieuwe groep migrantenkinderen zich meldt aan de Amerikaanse zuidgrens, zijn daar de puinhopen van de Trumpjaren nog niet opgeruimd. Advocaten speuren in Centraal-Amerika naar zo’n vijfhonderd zoekgeraakte ouders.

 1. Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’
  Met video

  Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’

  De Verenigde Staten zullen het ,,niet toestaan” dat Taiwan door China geïsoleerd raakt, zegt de Amerikaanse toppoliticus Nancy Pelosi vrijdagochtend vanuit Tokio. Haar bezoek aan Taiwan maakte Beijing deze week woedend en zorgde ervoor dat het Chinese leger een vijfdaagse militaire oefening rondom de eilandstaat begon. Pelosi benadrukt dat haar bezoek ,,niet bedoeld was om de status quo in de regio te veranderen”.
 2. VS sturen rampenbestrijding naar grens om migrantenkinderen bij te staan

  VS sturen rampenbe­strij­ding naar grens om migranten­kin­de­ren bij te staan

  De Amerikaanse regering heeft de hulp ingeschakeld van rampenbestrijdingsdienst FEMA, die doorgaans wordt ingezet bij overstromingen en noodweer, om te assisteren aan de grens met Mexico. De autoriteiten zien namelijk een groeiend aantal minderjarige migranten de grens bereiken. FEMA moet de kinderen de komende 90 dagen ‘helpen opvangen, onderdak bieden en vervoeren’, zei minister Alejandro Mayorkas van Binnenlandse Veiligheid zaterdag.