Volledig scherm
Een van de verdachten van de mislukte liquidatie op een kippenboer in Rijkevorsel verlaat de rechtbank in Antwerpen na een eerdere zitting © Het Laatste Nieuws

20 jaar cel voor Nederlanders na moordpoging op kippenboer

Drie Nederlanders zijn in België veroordeeld tot lange celstraffen voor een moordpoging op een kippenboer in het Vlaamse Rijkevorsel. De rechtbank in Turnhout legde twee mannen twintig jaar celstraf op en de bestuurder van de vluchtauto twaalf jaar.

De kippenboer werd op 6 april 2017 op zijn erf opgewacht door twee gemaskerde mannen, die hem meteen onder vuur namen. Hij kreeg vier kogels in zijn lijf, maar overleefde de aanslag. Het motief achter de moordpoging is nooit duidelijk geworden.

Op de bivakmuts die het slachtoffer van een van de schutters wist af te trekken, werd dna-materiaal aangetroffen. Het onderzoek leidde naar een veertiger uit Oosterhout en een dertiger uit Breda. De rechtbank acht bewezen dat zij hebben geschoten in de plaats niet ver over de grens bij Breda. Een veertiger uit Etten-Leur werd veroordeeld voor zijn rol als chauffeur van de vluchtauto.

Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 7500 euro toegewezen.

  1. De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren
    PREMIUM

    De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren

    Het handvat van zijn ministeriële rode leren koffertje, dat hield Boris Johnson stevig vast toen hij vrijdagochtend moe maar tevreden over de drempel van Downing Street 10 stapte. Niet de hand van de jonge vrouw naast hem. Al had hij dat misschien veel liever gewild. Volgens intimi is de premier ,,stapel stapel” op zijn Carrie. Zij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een geweldige prime ministerial consort.