Volledig scherm
Foto ter illustratie © ThinkStock

184 aangiften tegen pedofiele Franse chirurg die gruwelijkheden in schriftjes schreef

Zeker 184 mensen hebben aangifte gedaan tegen een Franse oud-chirurg vanwege seksueel misbruik, meldt justitie. De inmiddels 68-jarige Joël Le Scouarnec, die begin volgend jaar terechtstaat vanwege het seksueel misbruik van vier jonge meisjes, zou circa 250 slachtoffers hebben gemaakt. 

Le Scouarnec verschijnt komend jaar voor de rechter, wegens het seksueel misbruik van vier minderjarige meisjes tussen 1989 en 2017. De zaak kwam aan het licht toen zijn destijds 6-jarige buurmeisje aan haar vader had verteld dat Le Scouarnec haar zijn geslachtsdeel had laten zien en haar had gepenetreerd. 

Uit onderzoek bleek het verhaal van het meisje, en van haar broertje die het zag gebeuren, te kloppen. Le Scouarnec zit sinds 2017 vast. 100 van de 184 aangiftes die sindsdien tegen de oud-arts, die werkte in het ziekenhuis van Jonzac, zijn gedaan komen uit het departement Morbihan.

Seksueel roofdier

Toen agenten het huis van Le Scouarnec doorzochten, werden onder meer poppen en seksspeeltjes gevonden. Ook vond de politie schriftjes, waarin de arts het misbruik van de kinderen gedetailleerd omschreef en de namen van zijn slachtoffertjes noteerde. ‘Mijn fantasieën’, omschreef de oud-medicus zijn schrijfsels.

Le Scouarnec is mogelijk de grootste kindermisbruiker die Frankrijk heeft gekend. Hij werd al eens veroordeeld voor het bezit van kinderporno. De gevonden schriftjes van Le Scouarnec, met hun gruwelijke inhoud en ronduit smerige details, staan centraal in het onderzoek naar de daden van de voormalig chirurg.

De man gaf vorig toe dat hij zich aangetrokken voelt tot minderjarigen, maar hij ontkent elke vorm van verkrachting. De schriftjes vertellen echter een ander verhaal. De advocaat van een van zijn slachtoffers omschrijft Le Scouarnec als ‘een seksueel roofdier met een bovengemiddelde intelligentie.’