Vanaf maandag kunnen zwemmers weer baantjes trekken bij Wolfslaar.
Volledig scherm
Vanaf maandag kunnen zwemmers weer baantjes trekken bij Wolfslaar. © Johan Wouters

Zwembad Wolfslaar maandag weer open

BREDA - Ze hebben er even op moeten wachten, maar de trouwe baantjeszwemmers kunnen vanaf maandagmorgen 07.00 uur weer terecht in het Bredase buitenbad Wolfslaar.

De overheid gaf vanaf 11 mei al groen licht, maar dat betekende niet dat het 50 meter bad à la minute de poorten kon openen. De bassins moesten gevuld worden, het water verwarmd. Maar dat was lang niet alles. Locatiemanager Pim de Jager: ,,In deze tijd gaat het heel erg om wat we wel en niet mogen. Samen met de gemeente en de veiligheidsregio hebben we alles nauwkeurig afgestemd. Het mag niet zo zijn dat we na twee dagen alweer zouden moeten sluiten omdat we het niet helemaal volgens de regels doen.”

Verenigingen

Als eersten komen de volwassen banentrekkers aan de beurt, vanaf maandag van 07.00 tot 11.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur. ,,Daarna is het bad in de avonduren beschikbaar voor verenigingen, die normaliter trainen bij De Wisselaar. Ze werken volgens een door henzelf opgesteld protocol.”  De Wisselaar is voorlopig nog gesloten, bij dit binnenbad zijn werkzaamheden bezig.

Recreatief

Begin volgende week hoopt De Jager bekend te kunnen maken vanaf wanneer er ook weer recreatief gezwommen kan worden in Wolfslaar. ,,Daar gelden andere regels voor. Zo moeten kinderen onder toezicht van een ouder of begeleider zijn.”

Zaterdag en zondag kunnen mensen telefonisch reserveren voor het banen zwemmen (tussen 9.00 en 12.00 uur). Vanaf maandag kan dat tijdens openingstijden. In dat telefoongesprek zit aan de hand van enkele vragen ook een gezondheidscheck.

Blokken van 55 minuten

Het zwemmen gaat steeds in blokken van 55 minuten. Tien minuten voor het hele uur gaat de receptie open en mogen gasten naar binnen. 5 minuten voor gaat de zoemer en mogen de gasten richting de zwemvloer. Van het hele uur tot de volgende zoemer (5 minuten voor het hele uur) mag er gezwommen worden.

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda