Volledig scherm
PREMIUM
Visuals achter de muur in Aula Zuylen © S Vanbeek

Zuylen in Breda vernieuwd na brand: sfeer, intimiteit en sereniteit

BREDA - Spectaculair, maar sereen. Zo noemt directeur Roel Stapper de metamorfose van Aula De Baronie, bij crematorium Zuylen. In december brak daar brand uit, reden om de ruimte te voorzien van een upgrade. Het opvallendste: een muur met visuals.

,,Mensen willen hier natuurlijk niet zijn. Ik wilde ervoor zorgen dat men zich alsnog prettig zou voelen hier”, legt Yvette Langbroek uit, die de aula ontwierp. Aula De Baronie deed zeker veertig jaar dienst en echt urgentie voor een update was er niet. Tot de brand. ,,Het was natuurlijk wel een hele donkere ruimte, ik wilde het gelijk veel lichter maken. Het karakter van weleer is denk ik gebleven.”

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda