Verschillende typetjes, sketches en Zundertse nieuwtjes passeren de revue tijdens de dertigste Volle Maon.
Volledig scherm
Verschillende typetjes, sketches en Zundertse nieuwtjes passeren de revue tijdens de dertigste Volle Maon. © Guus Arnouts

Zundertse sprookjes en sterke verhalen in 30e Volle Maon

ZUNDERT - De kop van de Volle Maon is eraf. In een tot Sprookjesbos omgetoverd CCZ De Schroef in Zundert trok vrijdagavond een stoet aan typetjes, flauwe grappen en lokale comedy voorbij. En dat al voor het dertigste jaar.

De titel ‘Het is een sprookje’ laat weinig te denken over en leent zich voor een hoop sterke verhalen en wijsheden over het dorp en zijn inwoners. Van het nieuwe college van B en W tot de nieuwe Corsoboulevard, kap van bomen aan de Rucphenseweg en het drankgebruik onder Zundertse jongeren: met aaneengeschakelde sketches worden recente gebeurtenissen en nieuwtjes uit het Zundertse eens flink aangepakt.

Sprookjesbos

Dat ingeslagen thema blijkt goed te werken. En niet alleen bij het publiek, vertelt Ed Sprenkels namens de organisatie. ,,Een jaar of vijf, zes geleden zijn we daarmee begonnen. Het is voor de spelers makkelijker om zo een doorlopend programma te maken en voor het publiek levert het herkenning op.” 

Herkenning was er zeker. Een gezin in de Efteling (waarvan de ‘klein jong’ kwijtlopen, zich een bult vallen of alle broodjes opeten), een eigenzinnige invulling van de Indische Waterlelies of Pater Sven die met een illuster gezelschap nonnen in Zundert belandt. Ook een mannelijke Sneeuwwitje en de vier dwergen (lees: vier Zundertse tieners, de andere drie hingen nog aan de bar) op kroegentocht deed het erg goed bij het publiek.

Quote

Je bent gelukkig iemand anders als je eenmaal in het licht van het podium staat

Zoë van Unen, speelster

Eerste keer

Voor de 18-jarige speelsters Zoë van Unen en Mieke de Bruijn kunnen de grappen niet flauw genoeg zijn. ,,Ik houd wel van dit soort humor. Maar je bent gelukkig iemand anders als je eenmaal in het licht van het podium staat”, vertelt Zoë. 

Mieke speelde dit jaar voor het eerst een rol na een aantal jaar met bijrollen op het podium gestaan te hebben. Ondanks de makkelijke humor wordt er wel degelijk wekelijks gerepeteerd. ,,Gelukkig maar. En dat moet ook wel, want je moet op het podium soms echt je lach inhouden”, aldus Mieke.

Met al twee verkochte zaterdagen in het vooruitzicht lijkt het sprookjesboek voor de Volle Maon in ieder geval nog lang niet dicht. Kaartjes zijn nog online te bestellen via www.vollemaon.nl

  1. Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschenhoofd, ‘onacceptabel gedrag’ gaat verder bij station Lage Zwaluwe

    Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschen­hoofd, ‘onaccepta­bel gedrag’ gaat verder bij station Lage Zwaluwe

    BOSSCHENHOOFD - Een groep van 75 crossende bestuurders en bijbehorend publiek is zaterdagmiddag van een braakliggend terrein bij vliegveld Breda International Airport weggestuurd. Ondanks dat samenscholen niet is toegestaan, werd dezelfde groep een paar uur later opnieuw gezien bij NS Station Lage Zwaluwe. Daar ging de illegale wedstrijd verder en stond er opnieuw een groep mensen toe te kijken.

In samenwerking met indebuurt Breda