"Iguana in(ter)action" - Buurtschap 't Stuk. Eerste prijs ... Jubelend op de markt in 2018.
Volledig scherm
"Iguana in(ter)action" - Buurtschap 't Stuk. Eerste prijs ... Jubelend op de markt in 2018. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Zundertse Jubel zo goed als zeker naar Oranjeplein

ZUNDERT - Het hoogtepunt van het Zundertse bloemencorso, het moment waarop de winnende wagen mag stoppen waarna een massale vreugde-uitbarsting bij het buurtschap volgt, verhuist dit jaar zo goed als zeker naar het Oranjeplein. 

De Raad van Buurtschappen gaf dinsdagavond groen licht voor het plan. Het gemeentebestuur besloot eerder die dag om ‘in principe’ mee te werken aan de verhuizing. 

Te klein geworden

In de lange historie van het corso vond de Zundertse Jubel altijd op de Markt plaats, maar zowel de gemeente als stichting Bloemencorso vinden die locatie niet meer zo geschikt. Door het toenemend aantal bezoekers is de Markt te klein geworden. Bovendien is het aantal vluchtwegen beperkt.

Op het Oranjeplein is volgens Ad Boemaars van de stichting meer dan voldoende ruimte. Het corso kan uitbreiden met extra tribuneplaatsen. De tribunes kunnen ook zo gesitueerd worden dat de sponsoren - de bezoekers die het meeste betalen voor hun plaats - voortaan wél uitkijken op het jubelmoment. 

Onderzoeken

Volgens Boemaars gaat de gemeente Zundert de komende tijd de laatste details uitwerken, pas dan volgt een definitief besluit. Zo zijn er, zegt hij, bijvoorbeeld ruimtelijke aanpassingen aan het Oranjeplein nodig. 

In samenwerking met indebuurt Breda