Volledig scherm
PREMIUM
Het vroegere winkeltje van Riet Franken op Markt 28 in Zundert met hotel De Roskam ernaast © Google Streetview

Zunderts fourniturenzaakje volgend jaar opgeknapt

ZUNDERT - Zundert hoeft niet lang meer te wachten op de opknapbeurt van het voormalige fourniturenzaakje van Riet Franken. Dat meldt René Maas van de Zundertse projectontwikkelaar Maas-Jacobs. ,,We zijn volop bezig met het verkrijgen van de bouwvergunning”, zegt hij. ,,Volgend jaar, in 2019, pakken we het pand aan.”

Het gaat om Markt 28. Het gebouw dat enkele maanden geleden als het Gele Huis kloppend middelpunt was van de Zomer van Zundert. Een pand dat al een tijdje leegstaat. Maas-Jacobs gaat het renoveren. Op de bovenverdieping kan straks (opnieuw) worden gewoond, beneden wordt, net als voorheen, een commerciële ruimte gecreëerd.

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda