Ger van Zundert
Volledig scherm
Ger van Zundert © Facebook

Zoon van in brand gestoken Ger van Zundert: ‘Hij heeft gestreden om bij ons te blijven’

BREDA – De nabestaanden van de maandag omgebrachte Ger van Zundert willen zaterdag met zo veel mogelijk belangstellenden afscheid nemen van de 49-jarige Bredanaar. In een openbaar Facebook-bericht nodigt de familie Van Zundert iedereen die behoefte heeft uit om zaterdagmiddag de plechtigheid bij te wonen.

De extreem gewelddadige dood van Ger van Zundert is in de Bredase wijk Tuinzigt als een mokerslag aangekomen. Honderden mensen kwamen woensdagavond al bijeen om afscheid te nemen van de 49-jarige Bredanaar. Ook burgemeester Paul Depla was aanwezig bij deze herdenking.

,,Indrukwekkende herdenking. Goed om te zien hoe Tuinzigt in moeilijke dagen voor elkaar klaar staat’', twitterde de burgemeester naderhand. Het slachtoffer was graag gezien in de wijk. Verschillende omstanders zeiden dat hij voor iedereen klaarstond.

‘Hij heeft gestreden’

Zaterdagmiddag vindt de officiële afscheidsbijeenkomst van Ger van Zundert plaats in Aula Brabant van Crematorium Zuylen in Breda. Er worden opnieuw honderden mensen verwacht. 

,,Hij wilde het leven nog niet loslaten en heeft gestreden om bij ons te blijven”, zo valt te lezen op de rouwadvertentie die de zoon van Van Zundert in het openbaar deelt. ,,Totaal onverwacht en veel te vroeg van ons weggerukt, mijn maatje en vader.”

Tekst gaat verder onder deze Facebook-post

Voorgeleiding

De dood van de 49-jarige Ger van Zundert is volgens de politie een gerichte aanslag, die zeer waarschijnlijk te maken heeft met een zakelijk geschil. Voor het slachtoffer overleed vertelde hij de politie dat hij was vastgebonden en in brand was gestoken. De politie heeft de 51-jarige Janie H., een voormalige zakenvriend van Van Zundert, aangehouden die zich had gemeld bij het politiebureau.

De verdachte is een bekende van de politie en kende ook het slachtoffer. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij in elk geval twee weken langer vast moet blijven zitten. De verwachting is dat dat gaat gebeuren.

Naar de andere twee betrokkenen van de aanslag, vermoedelijk de handlangers van Janie H., wordt nog altijd actief gezocht, meldde de politie gisteren tegen deze krant. Mogelijk volgt in de loop van vrijdag daarover meer informatie.

Bekijk hieronder beelden van de herdenking woensdag in Breda

In samenwerking met indebuurt Breda