Volledig scherm
PREMIUM
Flats in de Joris Nempestraat en Wensel Cobergherstraat in Breda-Noord krijgen zonnepanelen op het dak. © Humphrey Vorstenbosch

Zonnepanelen op huurflats Breda-Noord drukken de servicekosten

BREDA - Woningcorporatie WonenBreburg investeert 320.000 euro om op het dak van acht flats in de Joris Nempestraat en de Wensel Cobergherstraat in wijk Hoge Vucht in Breda-Noord in totaal 712 zonnepanelen te plaatsen. De huurders hebben er direct profijt van: met de groene stroom kunnen de servicekosten omlaag. 

Het is zover de corporatie weet voor het eerst in de stad dat nu ook huurflats worden uitgerust met zonnepanelen. De daken van de flats, zes verdiepingen hoog, blijken goed geschikt om de panelen te dragen. De klus is begin deze week begonnen. Met de opbrengst van de 89 zonnepanelen per flat (22.000 kW, een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.250 kW) worden de gebouwen volgens bestuursvoorzitter Hans Pars van de corporatie nóg een stuk duurzamer. ,,De zonne-energie wordt gebruikt voor het algemene stroomverbruik van de flats, zoals verlichting, liften en ventilatie. Daarmee kunnen we de servicekosten voor onze huurders verlagen.” 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (77%)
  • Nee (23%)
6086 stemmen