Volledig scherm
PREMIUM
Flats in de Joris Nempestraat en Wensel Cobergherstraat in Breda-Noord krijgen zonnepanelen op het dak. © Humphrey Vorstenbosch

Zonnepanelen op huurflats Breda-Noord drukken de servicekosten

BREDA - Woningcorporatie WonenBreburg investeert 320.000 euro om op het dak van acht flats in de Joris Nempestraat en de Wensel Cobergherstraat in wijk Hoge Vucht in Breda-Noord in totaal 712 zonnepanelen te plaatsen. De huurders hebben er direct profijt van: met de groene stroom kunnen de servicekosten omlaag. 

Het is zover de corporatie weet voor het eerst in de stad dat nu ook huurflats worden uitgerust met zonnepanelen. De daken van de flats, zes verdiepingen hoog, blijken goed geschikt om de panelen te dragen. De klus is begin deze week begonnen. Met de opbrengst van de 89 zonnepanelen per flat (22.000 kW, een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.250 kW) worden de gebouwen volgens bestuursvoorzitter Hans Pars van de corporatie nóg een stuk duurzamer. ,,De zonne-energie wordt gebruikt voor het algemene stroomverbruik van de flats, zoals verlichting, liften en ventilatie. Daarmee kunnen we de servicekosten voor onze huurders verlagen.” 

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda