Het gaat weer de goede kant op met de werkgelegenheid. Vooral in de horeca neemt de vraag naar personeel toe.
Volledig scherm
Het gaat weer de goede kant op met de werkgelegenheid. Vooral in de horeca neemt de vraag naar personeel toe. © Dirk-Jan Gjeltema

Zon begint weer te schijnen op West-Brabantse arbeidsmarkt: werkgelegenheid neemt fors toe

Buiten mag het dan nog koud en kil zijn, op de West-Brabantse arbeidsmarkt begint de zon weer te schijnen. De werkgelegenheid in de regio nam vorige maand flink toe. Vooral in de uitzendbranche, de horeca en de transportsector komen er weer banen bij. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Breda