Burgemeester Paul Depla brengt een bezoek aan de plaats waar Ger van Zundert gisteravond werd vastgehouden
Volledig scherm
Burgemeester Paul Depla brengt een bezoek aan de plaats waar Ger van Zundert gisteravond werd vastgehouden © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Zoekactie in huis van zakenpartner bruut vermoorde Ger van Zundert: ‘We zoeken naar bewijs’

BREDA - De politie heeft dinsdagmiddag een huis aan de Vincent van Goghstraat in Breda doorzocht. Het gaat om de woning van Janie H., de vroegere compagnon van de gewelddadig om het leven gebrachte Ger van Zundert (49).

Volgens diverse bronnen is H. de 51-jarige verdachte die eerder vandaag op een Bredaas politiebureau is aangehouden. De politie ontkent noch bevestigt dat Janie H. vast zit. ,,We kunnen alleen zeggen dat het slachtoffer en de aangehouden man bekenden van elkaar zijn’', zegt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

De 51-jarige verdachte is vaker in aanraking gekomen met de autoriteiten. ,,Hij staat in ons systeem en heeft in het verleden strafbare feiten gepleegd.”

Mobiele telefoons

Volgens buurtbewoners viel de politie aan het einde van de middag de woning binnen. Van een inval is volgens Uytdehage geen sprake. ,,We doen een doorzoeking in de woning, geen inval. We hebben aanwijzingen dat er bewijsmateriaal in het pand ligt. Bewijs dat betrekking heeft tot deze zaak.”

Agenten zijn specifiek op zoek naar gegevensdragers waar mogelijk belastend materiaal op staat. Hierbij valt te denken aan mobiele telefoons, computers en iPads. Het is niet duidelijk of er daadwerkelijk iets is gevonden.

Auto van slachtoffer

Een 51-jarige man die sinds maandag werd gezocht vanwege de gruweldaad meldde zich dinsdagmiddag op het politiebureau. Hij kwam met de auto van het slachtoffer, een grijze Volkswagen Caddy.

De dood van de 49-jarige Ger van Zundert is volgens de politie een gerichte aanslag, die waarschijnlijk te maken heeft met een zakelijk geschil. Voor het slachtoffer overleed vertelde hij de politie dat hij was vastgebonden en in brand was gestoken. Daarbij noemde hij nog de naam van zijn voormalige zakenpartner, zeggen omwonenden.

Koelbloedig

Volgens hen zijn de daders koelbloedig te werk gegaan. Het slachtoffer had een zaak in automaterialen in de garagebox. 

,,Twee onbekende mannen dienden zich maandagavond aan als klant. Het slachtoffer moest een onderdeel opzoeken achter de computer. Daar werd hij door het duo vastgebonden. Zij verlieten de box, waarop de dader binnenkwam. Die heeft het slachtoffer eerst afgetuigd en daarna overgoten met benzine.”

In samenwerking met indebuurt Breda