Actrice Dominique de Bont (r), die vanuit haar rol als Evi, heeft alle 8-jarigen in Breda gevraagd een tekening te maken over hoe hun ideale wereld er over 10 jaar uitziet. Links haar collega René van Kooten.
Volledig scherm
Actrice Dominique de Bont (r), die vanuit haar rol als Evi, heeft alle 8-jarigen in Breda gevraagd een tekening te maken over hoe hun ideale wereld er over 10 jaar uitziet. Links haar collega René van Kooten. © Pix4Profs-Ron Magielse

Zodiac-actrice Dominique geeft 8-jarigen in Breda tekenopdracht: laat jouw ideale wereld in 2031 zien

BREDA - Hoe ziet jouw ideale wereld eruit als je 18 jaar bent? Alle 8-jarigen in Breda mogen dit op papier zetten. De tekeningen waaruit de meeste hoop spreekt, worden gebruikt in de musical Zodiac die vanaf juni te zien is in De Koepel in Breda.

 1. Aantal herriemeldingen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Aantal herriemel­din­gen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Sinds de start van de coronacrisis heeft een groot deel van Nederland nog nooit zo vaak de binnenkant van zijn huis gezien als nu. Met thuiswerken als norm, horecagelegenheden die de deuren gesloten moeten houden en het beperken van sociale contacten, komt men een stuk minder buiten dan voorheen. Gevolg: meer klachten over geluidsoverlast. In West-Brabant is vooral in Breda, Roosendaal, Oosterhout en Geertruidenberg het aantal herriemeldingen flink gestegen.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'

 2. Wederom luchtaanvallen op Gazastrook
  Play

  Wederom luchtaan­val­len op Gazastrook