Het centrum van Bred.
Volledig scherm
Het centrum van Bred. © Peter Hilz

Zijn ondernemers in Breda nou tevreden of niet?

BREDA - De tevredenheid van ondernemers over Breda is gestegen. De gemeente krijgt voor het vestigingsklimaat het rapportcijfer 7. Het ondernemersklimaat is goed voor een 6,9. Dat was twee jaar gelden in beide gevallen nog een 6,4. Ook de dienstverlening van de gemeente wordt hoger gewaardeerd: van 6,1 naar 6,7.

Quote

We zagen al dat onderne­mers vertrouwen hebben en weer durven ondernemen.

Boaz Adank, Wethouder Economie Breda

Het gros van de ondernemers in Breda is positief over de toekomst. De grootste uitdagingen zijn de krapte op de arbeidsmarkt, internationale ontwikkelingen zoals de Brexit en concurrentie.

Wethouder Boaz Adank (Economie, VVD) zegt ‘zeer verheugd’ te zijn over de positieve cijfers: ,,We zagen al dat ondernemers vertrouwen hebben en weer durven ondernemen. Dat leidde ertoe dat het aantal bedrijven fors is gestegen en er in Breda alleen al 2000 banen zijn bijgekomen.’’

In schril contrast met dit resultaat staat een onderzoek van MKB-Nederland. Die organisatie heeft gezocht naar de gemeente die het meest vriendelijk is voor het midden- en kleinbedrijf. Breda eindigt daar op de 94ste plaats. Teleurstellend, constateert CDA-raadslid Caspar Rutten. Hij wil daarom opheldering en een plan van aanpak om hoger op de lijst te komen.

In samenwerking met indebuurt Breda