Volledig scherm
Zes mensen werden aangehouden © Politie.nl

Zes personen aangehouden nadat politie hennepkwekerijen aantreft in Breda

BREDA - De politie heeft zes personen uit Breda aangehouden nadat woensdag in diverse panden in Breda hennepkwekerijen aan zijn getroffen. De politie kwam in actie na meerdere anonieme meldingen.

Er kwamen bij politie meerdere meldingen binnen over verdachte situaties en het ruiken van henneplucht. In een woning aan de Raamstraat en een woning aan de Nicoline Swijgmanstraat werden in totaal 450 planten en 3360 stekken geruimd. Twee mannen van 38 en 56 jaar uit Breda werden daar aangehouden.

Pijpersmoeren

Ook in een woning aan de Pijpersmoeren was het raak. Daar werd een hennepkwekerij aangetroffen waar recent geoogst was. Volgens de politie betrof het mogelijk een kwekerij van 200 planten en werden een 39-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Breda aangehouden. 

Waterviolier

Aan de Waterviolier trof de politie een actieve kwekerij aan met ongeveer 160 wietplanten. Hier werden een vrouw van 45 en een man van 33 uit Breda aangehouden. Zij worden ook verdacht van stroom- en waterdiefstal. Verder werden er in een achteruit van een woning aan de Muiderslotstraat zeven wietplanten verwijderd. De recherche doet onderzoek naar al deze zaken.

In samenwerking met indebuurt Breda