De zelfrijdende Nissan Leaf die in Breda gaat rondrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De zelfrijdende Nissan Leaf die in Breda gaat rondrijden. © Provincie Brabant/Buurauto

Zelfrijdende auto gaat rondjes rijden in Breda

BREDA - Erg grote afstanden gaat hij niet afleggen, maar de zelfrijdende deelauto die vanaf oktober 2020 acht maanden in de omgeving van de voormalige Oranjeboom-brouwerij in Breda gaat rijden is wel de eerste in zijn soort in Nederland. Woensdagavond werd de buurt rond het Ceresplein op de hoogte gebracht van het experiment.

Quote

Ik moet ouders kunnen geruststel­len als ze met vragen komen.

Maurice van de Lisdonk, Directeur Josephschool Breda

Om al te hooggespannen verwachtingen voor te zijn: de zelfrijdende auto zal geen futuristisch vervoermiddel zijn. Het gaat om een bestaande middenklasser, een Nissan Leaf, die zich onderscheidt door alle sensoren en camera’s die er aan hangen. Dat is nodig om hem zonder bestuurder zijn route te laten afleggen. Dat traject is overigens ook beperkt: driehonderd meter van het Brouwerijplein naar de Ceresstraat.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda