Volledig scherm
Albert Heijn in Heksenwiel gaat flink uitbreiden. 17 augustus begint de verbouwing, 29 augustus verschijnt nieuw versconcept in Heksenwaag. Tweede in Nederland © Saminna van den Bulk

Zelf kruiden knippen in nieuwe AH

BREDA – De Albert Heijn in winkelcentrum Heksenwiel gaat flink verbouwen. Eind augustus opent de grootgrutter met een nieuw concept, met volledige focus op vers.

,,Zelf verse vis scheppen, je eigen kruiden knippen, alles is gericht op vers eten en vers voedsel”, vertelt Meike van Gorkum, assistent-supermarktmanager van de Albert Heijn op het winkelcentrum in Heksenwiel. Ook wordt de supermarkt uitgerust met zelfscanners. De super is de tweede Albert Heijn van Nederland die deze transformatie maakt: de Albert Heijn in Hoofddorp ging de Bredase super voor.

Panden erbij

De winkel wordt daarom flink uitgebreid. Op dit moment zit de supermarkt in zijn geheel gevestigd aan de Heksenwaag. Straks komen hier twee panden bij. Eén leegstaand ruimte aan de Heksenwaag, naast de huidige super. Daarnaast wordt er een groot leegstaand pand aan de Heksenakker meegenomen in de uitbreiding. 

 ,,In totaal bijna vijfhonderd vierkante meter”, aldus Van Gorkum. Op 17 augustus om 13.00 gaat de supermarkt tijdelijk dicht: dan begint de verbouwing. Op 29 augustus gaan de deuren van de vernieuwde Albert Heijn weer open. 

Bestaansrecht

Er is al jaren last van leegstand op Heksenwiel. ,,Het winkelcentrum heeft een boost nodig, daar gaat dit aan bijdragen”, aldus Van Gorkum. Daar is Martijn van de Koolwijk het mee eens. Hij is de woordvoerder van DELA Vastgoed, eigenaar van het winkelcentrum. ,,We zijn hier natuurlijk erg blij mee, de uitgebreide super past prima in dat winkelcentrum. Dat getuigt ervan dat er bestaansrecht is voor het winkelcentrum.”

Volledig scherm
© Saminna van den Bulk

In samenwerking met indebuurt Breda