Zedenmisdrijf schrikt Bredase wijk Boeimeer op

updateBREDA - Het Bredase Van Sonsbeeckpark in de wijk Boeimeer is afgelopen nacht het toneel geweest van een zedenmisdrijf. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een aanranding of verkrachting, maar de politie wil dat bevestigen noch ontkennen. De politie zou tussen 5.00 en 6.00 uur zijn gealarmeerd.

Vanaf de vroege morgen tot het middaguur is de politie bezig geweest met sporenonderzoek in het park. Nabij de vijver stond tot het middaguur een vrouwenfiets die op slot stond. Ook nabij bosschages aan de rand van het park werd een vrouwenfiets aangetroffen. Een politieagent heeft een kledingstuk uit de struiken gehaald. Op een groot blauw zeil werden ook ander spullen verzameld.

Tactische redenen

Politiewoordvoerder Eric Passchier wil geen enkele mededeling doen over de zaak. “Uit piëteit met het slachtoffer en om tactische redenen”, zegt hij. Passchier wil niet zeggen of er al iemand aangehouden is of dat er een verdachte in beeld is.

(lees verder onder de tweet)

Omwonenden reageerden geschokt en verbaasd op de aanwezigheid van vele politiewagens en agenten ter plekke. Een vrouw stapte tijdens het middaguur van de fiets en vroeg dringend om informatie. “Mijn kinderen spelen altijd in dit park. Ik wil graag weten wat er aan de hand is.”

Overlast

Enkele omwonenden maakten gewag van structurele overlast in het park, met name veroorzaakt door zwervers en verslaafden. Passchier zegt hierover dat de politie inderdaad weleens klachten over overlast in het park binnen krijgt.

Aan het begin van de middag heeft de politie het forensisch onderzoek in het park afgerond en het deel van het park dat met linten was afgezet weer vrijgegeven. 

Geen mededeling

De politie doet ook donderdagavond, rond 20.00 uur, geen enkele mededeling over het zedendelict in het Van Sonsbeeckpark. Politiewoordvoerder Eric Passchier: ,,We brengen hier niets over naar buiten. Zo hebben we het afgestemd met het onderzoeksteam. In zedenzaken doen we geen communicatie naar buiten. Dat kan zoveel afbreuk doen aan de zaak, dat is het niet waard.'' 

Zo zal, aldus de woordvoerder, ook over de afloop van de zaak, over bijvoorbeeld een aanhouding of anderszins, niets naar buiten komen. ,,We hebben iets naar buiten gebracht, omdat het een openbaar park is, maar meer wordt het niet.''

Volledig scherm
Een agent bij de vrouwenfiets die in het park op slot stond. © Perry Roovers / MaRic Media

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda