Volledig scherm
Op de stoep van de Nieuwe Prinsenkade waar Paul Pluijmert na een steekpartji overleed, werden veel bloemen en een protestbord tegen zinloos geweld gelegd. © Peter Ullenbroeck

Zaak in Breda doodgestoken Paul Pluijmert in mei voor de rechter

BREDA - De rechtbank in Breda behandelt de zaak over de doodgestoken Dordtenaar Paul Pluijmert op 15 mei. Dat maakte de voorzitter van de rechtbank maandag bekend. Als alles loopt zoals gepland, klinkt die dag ook een strafeis.

Paul Pluijmert werd in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november vorig jaar doodgestoken toen hij met vrienden op stap was geweest. Hij stond rond een uur of vier met een groep vrienden bij de Hoge Brug aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Toen een man erbij kwam staan, ontstond een schermutseling met één man uit de vriendengroep van Pluijmert. De groep ging vervolgens verhaal halen, zo blijkt uit de beelden. Daarbij stak een man meteen in op de Dordtenaar. Pluijmert overleed ter plekke.

Niet naar de rechtbank

De verdachte is een 36-jarige Bredanaar. Of hij heeft bekend of niet lieten officier van justitie Lucienne den Braber en advocaat Cindy Pirone maandag niet weten. De man was maandag niet naar de rechtbank gekomen voor de inleidende zitting in zijn proces. 

Hij is in de afgelopen weken uitgebreid onderzocht door gedragsdeskundigen. Ook moet hij nog nader worden gehoord. De man wordt officieel verdacht van doodslag op Pluijmert en een poging zware mishandeling op de man die hij sloeg tijdens de schermutseling.

Het politieonderzoek in de zaak is klaar. Het verhoor van de verdachte is het enige dat nog gebeuren moet.

Bijzonder is, zo blijkt uit beelden die eerder bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden getoond, dat de verdachte kort voor het incident achter twee rennende mannen aan liep.

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda