Volledig scherm
De villa in Wernhout. © Google Streetview

Wraak in villa Wernhout na wietdiefstal: man (46) in bijzijn van vriendin bewerkt met strijkijzer en boormachine

WERNHOUT - Bewerkt worden met een boormachine en een strijkijzer omdat het zogenaamd jouw schuld is dat een deel van de hennep is gestolen. Klinkt als het script van een oude misdaadfilm, maar in Wernhout werd dit horrorscenario werkelijkheid voor een 46-jarige man en zijn 38-jarige vriendin. De politie besteedt vanavond aandacht aan de zaak in Bureau Brabant.

Een 46-jarige man en zijn 38-jarige vriendin werden donderdagavond 22 november door vier mannen tegen hun wil vastgehouden en zwaar mishandeld in een villa waarin zij verbleven.

Hennep gestolen

Het Nederlandse stel dat in België woont verbleef in de zomer van vorig jaar tegen vergoeding in een ruime vrijstaande woning met schuur aan de Wernhoutseweg in Wernhout. Als tegenprestatie moesten ze een oogje houden op de ruime schuur waarin regelmatig hennep gedroogd werd - buiten medeweten van de eigenaar van de villa om.

In de ochtend van donderdag 22 november ontdekten ze tot hun schrik dat de schuur was opengebroken en dat een groot deel van de gedroogde hennep was gestolen. Ze brachten meteen de eigenaar van de hennep - niet de eigenaar van de villa - op de hoogte.

Bewakingsbeelden

Later die dag kwamen vier mannen bij het stel verhaal halen, onder wie de eigenaar van de hennep. De man en de vrouw werden door hen verantwoordelijk gehouden voor de diefstal. Beiden werden vastgehouden en mishandeld.

Volgens de politie werd de man gemarteld en onder meer met een hete strijkbout en een boormachine toegetakeld. Ook zijn er kogels langs zijn hoofd geschoten en is er tientallen keren met een schroevendraaier in zijn bovenbeen gestoken. De man moest zelf keukenzout in zijn wonden wrijven. Er zijn beveiligingsbeelden waar vier mannen op staan. Van twee van hen is de identiteit bekend, van de andere twee niet. In Bureau Brabant laat de politie beelden zien van de verdachten.

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda