Volledig scherm
Wiljan Huijben van WonenBreburg overhandigt de sleutels aan Elvira van Welzenes voor haar nieuwe woning. © WonenBreburg

Woonstudio's voor jongeren in voormalige commerciële ruimte in Breda

BREDA - Aan de Verbeetenstraat in Breda zijn deze week 21 energiezuinige woonstudio’s opgeleverd op de begane grond van een appartementencomplex die in eerste instantie als commerciële ruimte bestemd was.

Het gebouw (Spring) op de hoek met de Scheldestraat werd in 2012 opgeleverd maar sindsdien is het eigenaar WonenBreburg nooit gelukt om de commerciële ruimte te verhuren. “Daarom hebben we besloten er woningen in te maken omdat daar veel vraag naar is, zeker bij een jonge doelgroep”, aldus een woordvoerster.

De studio’s bieden zelfstandige woonruimte voor huurders tot 23 jaar. Ze mogen er maximaal vijf jaar wonen, zodat de studio’s (kale huur 410 euro) beschikbaar blijven voor jongeren. De studio’s zijn 26 m2 groot. Ze worden verwarmd met een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie. Er is een fietsenberging én een gezamenlijke tuin.

De 20-jarige Elvira van Welzenes is één van de eerste nieuwe bewoners. Ze kreeg woensdag de sleutels. “De studio’s spraken me direct aan. Het leuke is dat je hier nog een kleine bovenverdieping hebt waar je een slaapruimte van kan maken”, vertelt ze in een artikel op de site van WonenBreburg. 

De komende week zullen alle nieuwe bewoners de sleutels krijgen, want alle 21 studio’s zijn inmiddels verhuurd.  

In samenwerking met indebuurt Breda