Woningen in oude school Zundert

Edine Wijnands 

Zundert - Het licht staat op groen voor de komst van zeven woningen in de voormalige Van de Wallschool in Zundert. Deze week bleken er geen politieke bezwaren te bestaan tegen het plan. 

De woningen worden gebouwd door wooncorporatie Thuisvester. Die kreeg het pand in handen na een ruil met de gemeente in 2014. Zundert kreeg van Thuisvester de Bredaseweg 2, het gemeentehuis. De gemeente gaf Zundert de voormalige bibliotheek en de Van de Wallschool. 

Bij de ruil werd afgesproken dat Thuisvester op beide locaties zeven (betaalbare) woningen zou realiseren. Die op de plaats van de bibliotheek worden volgend jaar opgeleverd. Die in de school volgen niet veel later. 

De school hoeft trouwens, anders dan de bibliotheek, niet te worden gesloopt. Sterker, zo blijkt uit de plannen: er verandert op het oog best weinig. De woningen komen in het bestaande gebouw. En de bomen blijven, op twee zomereiken die in de weg staan na, gespaard. 

Bij de school komen op eigen terrein negen parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners. Op straat worden er nog vier aangelegd. Daar kan iedereen parkeren. 

In samenwerking met indebuurt Breda