Woningbrand in Prinsenbeek onder controle: 'Het ging allemaal razendsnel'

VideoPRINSENBEEK - Een woning aan de Groenstraat in Prinsenbeek is maandagmorgen in brand gevlogen. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.

Het vuur brak rond 8.15 uur uit. De brandweer heeft later opgeschaald naar een uitslaande brand. Twee tankautospuiten en een hoogwerker zijn ter plaatse om het vuur te doven. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar kon onverrichter zaken weer huiswaarts keren.

De bewoners konden het pand tijdig verlaten. Volgens de brandweer raakte niemand gewond. De oorzaak is nog onbekend.

Waarschuwing

Het pand is een twee-onder-een-kapwoning. In het het andere gedeelte van het huis woont een ouder echtpaar, waarvan de vrouw thuis was ten tijden van de brand. Zij werd door buurtbewoners die de vlammen zagen gewaarschuwd. 

Een buurtbewoonster die de brand ontdekte vond het verschrikkelijk. ,,Het ging allemaal zo razendsnel." 

Volledig scherm
Uitslaande woningbrand Prinsenbeek. © Frank Timmers
Volledig scherm
Uitslaande woningbrand in Prinsenbeek. © Frank Timmers
Volledig scherm
Woningbrand in Prinsenbeek. © Tom van der Put/MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda