Woningcorporatie WonenBreburg heeft op de ouderencomplexen in Breda een bosje bloemen bezorgd, met advies en informatie.
Volledig scherm
Woningcorporatie WonenBreburg heeft op de ouderencomplexen in Breda een bosje bloemen bezorgd, met advies en informatie. © Woningcorporatie WonenBrebrug

WonenBreburg in Breda combineert in deze crisistijd advies met een bosje tulpen

BREDA - Woningcorporatie WonenBreburg heeft in verband met het coronavirus de dienstverlening moeten terugschroeven. Inmiddels zijn hulplijnen in gebruik genomen. Huurders in ouderencomplexen kregen deze week een bosje tulpen met een kaartje erbij met informatie.

Andere huurders van WonenBreburg krijgen een brief in de bus met diezelfde boodschap, aangevuld met een zakje vergeetmenietjes (zaadjes). 

De corporatie: ,,Het zijn bijzondere en moeilijke tijden. De komende weken moeten we ons houden aan sociale afstand. Dit kan extra moeilijk zijn voor ouderen of hulpbehoevende huurders. Eenzaamheid ligt op de loer. Daarom willen we iets extra’s doen.” 

Wijkteams

WonenBreburg stelt twee telefoonnummers beschikbaar van de wijkteams Breda Noord-Oost (088-4960071) en Breda Zuid-West (088-4960076), voor wie even een praatje wil maken of met een hulpvraag zit. ,,Wij helpen graag waar het kan.” 

De corporatie heeft ook folders rondgebracht voor Zorg voor Elkaar die vraag en aanbod bij elkaar brengt (www.zorgvoorelkaarbreda.nl). Particulieren en instellingen kunnen zich hier melden (076 - 5251515). WonenBreburg heeft zelf hulp aangeboden aan Surplus en de Voedselbank.

In samenwerking met indebuurt Breda